Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)

Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)
Foto: pixabay.

Imagini șocante vin astăzi din Iran, țară zguduită de mai multe zile de proteste. Martori oculari au filmat momentul în care mai mulți protestatari au sărit la un polițist și l-au lovit cu picioarele, după ce acesta a ajuns doborât la pământ, notează unimedia. Deocamdată nu se cunoaște soarta omului legii și dacă acesta a rămas viu.

Un val de proteste violente în Iran

Orașele din Iran sunt zguduite de proteste violente de două săptămâni, după ce Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a murit în spital, la trei zile după ce fusese arestată la Teheran pentru încălcarea codului vestimentar strict pe care femeile din Iran sunt obligate să îl respecte.

Potrivit unui raport publicat de agenţia de presă Fars, aproximativ 60 de persoane au fost ucise de la începutul mişcării de protest, care s-a extins în mai multe oraşe iraniene şi în care unii manifestanţi au lansat sloganuri antiguvernamentale.

Poliţia a raportat moartea a zece ofiţeri, dar nu este clar dacă aceştia se numără printre cei 60 de morţi. ONG-ul Iran Human Rights, cu sediul la Oslo, a raportat luni cel puţin 76 de morţi, dintre care şase femei şi patru copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe