Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: „Dacă depinde de Rusia, nu va fi război”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: „Dacă depinde de Rusia, nu va fi război
Lavrov: Operațiunea specială a Rusiei în Ucraina este menită să pună capăt dominației SUA. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Rusia susține că face tot posibilul pentru evitarea războiului. „Dacă depinde de Rusia, nu va fi război” cu Ucraina, susține ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru presa locală.

Diplomatul rus a mai precizat că propunerile primite din partea Statelor Unite cu privire la garanțiile de securitate cerute de Moscova sunt mult mai bune decât cele puse în discuție la nivelul alianței NATO. În baza propunerilor venite din partea americanilor, președintele Vladimir Putin va da verdictul, a mai precizat Serghei Lavrov, unul dintre cei mai apropiați lideri politici ai liderului de la Kremlin.

Până la decizia lui Vladimir Putin, ministrul de Externe al Federației Ruse a mai declarat că așteaptă să aibă o întâlnire cu Antony Blinken, secretar de stat al SUA. Întrevederea ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni. De asemenea, Lavrov ar urma să aibă o convorbire telefonică vineri, cu omologul din Germania, Annalena Baerbock.

Punctul de vedere al Rusiei, pe tema impunerii de sancțiuni economice suplimentare

Reacția lui Serghei Lavrov a venit în contextul în care Joe Biden a avertizat că există „o posibilitate reală” ca Rusia să invadeze Ucraina în luna februarie.

Legat de ameninţările SUA, de a impune noi sancţiuni Rusiei în cazul în care invadează Ucraina, Lavrov a susținut că astfel de reacții „ar echivala cu ruperea relaţiilor”.

Între timp, România discută în cadrul NATO și UE despre impunerea sancțiuni Rusiei. Cel mai vocal pe marginea acestui subiect este ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: În această perioadă, trebuie să înțelegem exact care e situația care ne poate propulsa. În ce domeniul lucrăm, acolo să căutăm să avansăm, să facem lucrurile diferit (VIDEO)
23:40 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Perioadă cu provocări, conflicte și întâmplări bizare. Trebuie să fim atenți la orice formă de dezinformare. Cheia e cunoașterea (VIDEO)
23:06 - Claudia Pătrășcanu, vacanță de coșmar în Antalya: „Mi s-a spart timpanul în avion”
22:33 - Franţa: 250.000 de oameni au protestat față de extrema dreaptă / Principalele partide de stânga au reuşit să se alieze, dar deja se ceartă. Macron: E ca la nebuni (VIDEO)
21:49 - George Simion promite un milion de case ieftine dacă ajunge președinte: „E posibil! Noi știm să fim harnici”
21:21 - Secrete militare ale Chinei, cumpărate cu sub 1 dolar de la un centru de reciclare. Cum s-a întâmplat
20:46 - Mihaiu: Am depus 7 plângeri penale. La Sectorul 2 sunt fraude clare. Poate n-ar fi fost așa o problemă dacă diferența de voturi dintre candidați n-ar fi fost așa mică. Dacă localele au fost cu probleme, parlamentarele și prezidențialele cum vor fi? (VIDEO)
20:08 - Simona Halep, din nou pe teren: „Nu vreau să sune a discurs de retragere. Mă gândesc la revenire, nu la retragere”
19:46 - Mihaela Borcea, de tânără în afaceri: „Prima a fost cu butelii. A fost destul de greu, mai ales că atunci era un domeniu exclusiv pentru bărbați”
19:19 - Cum își crește Amalia Enache fetița de 8 ani: „Copiii au nevoie de limite. Nu e duritate, e fermitate”