Serghei Lavrov, reacție sfidătoare după ce Occidentul a amenințat Rusia cu sancțiuni

Serghei Lavrov, reacție sfidătoare după ce Occidentul a amenințat Rusia cu sancțiuni
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, n-a părut deloc impresionat de amenințările Occidentului cu sancțiuni. Sursă foto: Hepta - Sputnik

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a luat în derâdere, marți, amenințarea Occidentului cu sancțiuni, după ce țara sa a recunoscut independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Lavrov a spus că decizia Moscovei era predictibilă și că, indiferent ce ar fi făcut Kremlinul, Occidentul tot ar fi impus sancțiuni.

Reacția lui Lavrov (Rusia), după amenințările Occidentului cu sancțiuni

„Colegii noştri europeni, americani, britanici nu se vor opri şi nu se vor calma până când nu-şi vor fi epuizat posibilităţile de așa-zisă ”pedepsire a Rusiei”.

Ne ameninţă deja cu tot felul de sancţiuni sau cu, aşa cum spun ei acum, ”mama tuturor sancţiunilor”.

Noi suntem obişnuiţi cu aşa ceva și știm că sancţiunile vor fi impuse oricum cu motiv sau fără”, a spus ironic Lavrov, citat de Reuters.

Occidentul pregătește sancțiuni împotriva Rusiei. Ce a anunțat deja Germania

Uniunea Europeană și Statele Unite vor anunțat, marți după-amiază, primele sancțiuni pe care le vor impune Rusiei după ce, luni, președintele Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei. De asemenea, el a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii.

Deja cancelarul german Olaf Scholz a declarat că gazoductul Nord Stream 2, care ar urma să aducă gaze rusești în Germania ocolind Ucraina, „nu poate continua”.

Conducta a fost finalizată în septembrie anul trecut, dar nu e încă funcțională.

„Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze”, a spus Scholz.

Urmăriți B1TV.ro și pe