Serghei Șoigu, vizita secretă, în Ucraina. Cu ce se ocupă ministrul rus al Apărării pe teritoriile ocupate (video)

Serghei Șoigu, vizita secretă, în Ucraina. Cu ce se ocupă ministrul rus al Apărării pe teritoriile ocupate (video)
Ministrul rus al Apărării. Foto: Hepta, Sputnik

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns duminică, 26 iunie, în Ucraina. Oficialul a făcut o serie de verificări și a evaluat în ce stare se află trupele militare. Șoigu a mai vizitat posturi de comandă, unde a auzit rapoarte despre situația actuală și acțiunile invadatorilor ruși în direcțiile principale.

Potrivit presei ucrainene, în timpul vizitei, Șoigu a înmânat și premii de stat, precum: „Steaua de Aur”  și Ordinul „Pentru Curaj”.

Nu este specificat unde anume a ajuns ministrul. Este posibil ca unul dintre factorii în creșterea semnificativă a atacurilor cu rachete asupra Ucrainei să servească la abaterea atenției de la vizita lui Șoigu în teritoriile ocupate. Până acum, aceasta este doar o ipoteză bazată pe estimări analitice, notează ukraine.segodnya.

Exploziile au tunat în Kiev

Locuitorii orașului Kiev au auzit duminică, 26 iunie, mai multe explozii. Ulterior, primarul capitalei, Vitalii Kliciko, a confirmat aceasta informație.

În mediul online, au apărut informații că locuitorii unor orașe au văzut rachete care au zburat spre Kiev. Ulterior, s-a raportat că exploziile au tunat în capitală. După aceea, primarul Vitali Kliciko a comentat informația.

Edilul a precizat că exploziile au tunat în cartierul Șevcenko. Judecând după informațiile oferite de Kliciko, în timpul „sosirii rachetelor” oamenii ar fi putut fi răniți. Medicii s-au deplasat la fața locului.

Urmăriți B1TV.ro și pe