Simona Vlădica, candidat PMP la șefia Consiliului Județean Călărași: Agricultura, transportul și sistemul de protecție a vârstnicilor, printre obiectivele de îndeplini în următorii 4 ani

Simona Vlădica, candidat PMP la șefia Consiliului Județean Călărași: Agricultura, transportul și sistemul de protecție a vârstnicilor, printre obiectivele de îndeplini în următorii 4 ani

Articol susținut de PMP Călărași

Simona-Maria Vlădica, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Călărași la alegerile locale din 27 septembrie, vrea să ajute producătoriiautohtoni prin dezvoltarea agriculturii regionale. Județulare toate atuurile pentru a se remarca în acest sector, iar mictofabricile ce ar putea funționa în perimetrul aferent orașelor Călărași, Oltenița, Fundulea, Budești și Lehliu-Gară sunt o sursă importantă de locuri de muncă și de dezvoltare a economiei în zonă.

Lectorul universitar Simona Vlădica mai are în vedere și alte obiective pentru județul pe care dorește să-l conducă. Sportul, transportul sau sistemul de protecție a vârstnicilor, sunt doar câteva dintre ele.

Obiective importante pentru candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Călărași, Simona-Maria Vlădica

Agricultură/Alimentație

1. Infrastructura Agricolă: programe, consultanță, sprijin și facilități fiscale pentru antreprenorii care dezvoltă proiecte ce implică construcția unor sere unde se vor cultiva legume, a unor depozite frigorifice pentru depozitarea legumelor și a microfabricilor de procesare a acestora. Astfel, vor avea de câștigat atât angajații, cât și antreprenorii, dar și statul. Microfabricile vor funcționa în perimetrul aferent orașelor Călărași, Oltenița, Fundulea, Budești și Lehliu-Gară.

2. Reglementări privind vânzarile terenurilor agricole către străini și facilitarea acordării creditelor fermierilor; evaluarea corectă a terenurilor aduse în garanție băncii.

3. Proiecte europene pentru refacerea sistemului de irigații raportat la necesitățile reale ale agricultorilor.

Transport

1. Înființarea zonei metropolitane cu centrul în Municipiul Călărași și comunele învecinate: Modelu, Roseți, Cuza Vodă, Vâlcelele, Grădiștea, Dragalina și Ștefan Vodă (aprox. 130.000 de locuitori). Astfel, s-ar putea implementa transportul public gratuit pentru profesori și pensionari.

2. Înființarea zonei metropolitane cu centrul în Orașul Oltenița și comunele învecinate (cu aceleași facilități ca pentru zona metropolitană de la Călărași): Chirnogi, Curcani, Radovanu, Mitreni, Ulmeni, Căscioarele, Spanțov, Luica (aprox: 56.380 locuitori).

3. Reglementarea situației transportului public local în orașele Călărași și Oltenița.

Sistemul de protecție a vârstnicilor

1.Infiintarea unui centru balneo-fizio-terapeutic în județul Călărași unde toți pacienții și pensionarii cu probleme de sănătate să poată urma tratamente de recuperare decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Sport

1.Sprijinirea realizării unei piste naționale de canotaj pentru antrenarea sportivilor pentru olimpiadă, dar și pentru organizarea de competiții interne și internaționale – pe brațul Borcea.

2.Susținerea investițiilor necesare pentru dezvoltarea sportului de performanță în județul Călărași (fotbal, handbal, canotaj) – prin crearea unei infrastructuri corespunzătoare în localitățile unde se impune.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară – Filiala Județeană Călărași
Realizat: ANCORE MEDIA SRL
Cod AEP: 21200020