Siria: Aproximativ 2.000 de persoane au murit în penitenciarele regimului Bashar al-Assad, în ultimele zece luni

Siria: Aproximativ 2.000 de persoane au murit în penitenciarele regimului Bashar al-Assad, în ultimele zece luni

În ultimele zece luni, aproximativ 2.000 de persoane au murit în penitenciarele serviciilor de securitate siriene, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Conform datelor OSDO, între 1 ianuarie și 31 octombrie 2014, cel puţin 1.917 persoane au decedat în penitenciare aparţinând regimului Bashar al-Assad, din cauza condiţiilor precare de încarcerare şi a actelor de tortură aplicate de autorităţile siriene. Printre victime se numără inclusiv 11 femei şi 27 de minori

Cele mai multe decese, 411, s-au înregistrat în închisori din provincia Rif, situată la periferia oraşului Damasc. Alte 299 de persoane au murit în provincia Homs, 271 la Deraa, iar 243 la Damasc.

În total, în închisorile serviciilor de securitate siriene sunt peste 200.000 de deţinuţi.

Ultima oră
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)