SIRIA: Pace în Alep! Orașul a fost eliberat după ce luptele au încetat marți seară

SIRIA: Pace în Alep! Orașul a fost eliberat după ce luptele au încetat marți seară
Foto: romania-actualitati.ro

Confruntările militare din orașul sirian Alep au încetat marți seară după patru ani de conflicte, informează Mediafax.

Ambasadorul rus al ONU, Vitali Ciurkin a anunțat că serviciile de securitate siriene au preluat controlul în totalitate orașul sirian.

"Cele mai recente informaţii pe care le-am primit în ultima oră arată că operaţiunile militare în Alep au încetat", a anunțat marți seara ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite.

Cirukin a mai precizat și faptul că operațiunile umanitare au început deja.

"Trupele guvernamentale siriene deţin în totalitate controlul asupra părţii de est a oraşului Alep, iar acum au început operaţiunile umanitare", a mai spus acesta.

Aviația militară rusă a efectuatbombardamente pentru a ajuta armata siriană, Rusia fiind unul dintre principalii aliați ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Orașul Alep a fost scena confruntărilor între armata siriană, insurgenți și teroriști din iulie 2012.

Partea de vest a orașului a fost sub controlul serviciilor de securitate siriene, în timp ce estul era ocupat în principal de forţele opoziţiei. Unele cartiere din estul orașului erau sub controlul unor grupuri afiliate reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

În acest război au murit 270.000 de oameni, conform celui mai recent bilanţ estimat de ONU.

Bilanțul organizației Observator Sirian pentru Drepturile Omului au anunțat marți că numărul de morți ajunge defapt la 312.000 de morţi.

Tags: