Sistemul sanitar din Germania se confruntă cu probleme financiare grave: Fiecare al 10-lea spital este ameninţat de insolvenţă

Sistemul sanitar din Germania se confruntă cu probleme financiare grave: Fiecare al 10-lea spital este ameninţat de insolvenţă
Foto: Hepta.ro

Inspectorii financiari ai Biroului Federal de Audit își exprimă îndoielile cu privire la viabilitatea viitoare a spitalelor germane: 40% înregistrează pierderi financiare, iar unul din zece se află într-un risc crescut de insolvență.

Oficiul Federal de Audit a descoperit deficite majore în planificarea și finanțarea spitalelor în Germania și solicită o modificare a Legii de bază care să redefinească responsabilitățile între guvernele federale și guvernele de stat.

„Nu există nici o planificare orientată spre viitor, de exemplu luând în considerare demografia, morbiditatea și progresul medical”, citează „Rheinische Post” dintr-un raport al Biroului Federal de Audit, scrie welt.de.

Cea mai înaltă autoritate federală cu sediul în Bonn examinează bugetul și gestionarea economică a guvernului federal. Și, evident, există o problemă, deoarece structura spitalului actual nu este eficientă:

„40 la sută din spitale înregistrează pierderi, deoarece în cazul a peste o zecime dintre numărul unităților medicale există un risc crescut de insolvență”. Din punctul de vedere al organismului de supraveghere, statele federale „și-au îndeplinit în mod inadecvat obligațiile de investiții în finanțarea spitalelor de ani de zile”.

În Germania, statele federale sunt în general responsabile pentru planificarea capacităților spitalului și, de asemenea, pentru investițiile necesare. Conform raportului, cererea pentru aceasta este de șapte miliarde de euro anual la nivel național.

Finanțarea se deplasează „la un nivel constant scăzut” între 2,6 și trei miliarde de euro. De asemenea, Biroul Federal de Audit nu este mulțumit de actuala reformă a spitalului prin intermediul a două fonduri finanțate federal.

Reprezentanții spitalelor se plâng că nu există suficiente stimulente pentru o îmbunătățire structurală eficientă; iar cofinanțarea de către statele federale și operatorii de spitale este prea mică, potrivit raportului. „Astfel, țările sunt eliberate în mod disproporționat de responsabilitatea lor”.

Prin urmare, Curtea de Conturi solicită reunirea din nou a „responsabilității de finanțare și planificare” pentru clinici. Pentru a face acest lucru, însă, dispozițiile corespunzătoare din Legea fundamentală ar trebui modificate.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)