Situație tensionantă între SUA și Iran. A fost lansată o rachetă de avertizare

Situație tensionantă între SUA și Iran. A fost lansată o rachetă de avertizare
foto: infomondo.ro

O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare către un vas care aparținea Gardienilor Revoluției din Iran. Acesta s-a apropiar prea mult de poziția sa și avea o atitudine amenințătoare, în apele Golfului Persic, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt militar american.

Nava americană a făcut o mișcare nepotrivită luni pentru a intimida o navă a Gardienilor Revoluției care traversa apele Golfului Persic, a spus locotenentul Rick Chernitzer. Acesta a apus că nu a fost primul incident de acest tip, potrivit stiripesurse.ro.

Vasul iranian s-a apropiat la 1.000 de metri de USS Mahan, cu toate că lansase mesaje de avertizare și o rachetă de semnalizare. Nava iraniană s-a îndepărtat în cele din urmă, a anunțat purtătorul de cuvânt american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)