Soldați ruși, pitiți prin păduri după ce au pierdut o bătălie: „Îi caută comandanții lor”

Soldați ruși, pitiți prin păduri după ce au pierdut o bătălie: „Îi caută comandanții lor”
Foto: Hepta - Viktor Antonyuk

Circa 200 de soldați ruși trimiși să lupte în Ucraina au fost surprinși de locuitorii unei mici localități din Harkov în timp ce se ascundeau în pădurile din împrejurimi. „Sunt căutaţi de comandanţii lor”, a spus un oficial ucrainean.

Soldați ruși în Ucraina, ascunși în păduri

„Ruşii s-au întors aici – răniţi, murdari, înfometaţi, mânioşi, cu echipamentul avariat. S-au refugiat în satul nostru pentru a-şi reface forţele. Avem informaţii că circa 200 de soldaţi ruşi se ascund acum în pădurile de la marginea satului. Sunt căutaţi de comandanţii lor”, a scris un oficial din consiliul localităţii Borova, de lângă oraşul Izium, citat de Adevărul.

Întrânt într-o luptă pentru controlul asupra oraşului Izium, un grup de soldaţi ruşi s-a retras în Gorohovatka, un sat de la periferia localităţii Borova, iar un altul s-a ascuns în pădurea din zonă.

Presa a relatat și cazul unor soldați ruși care au fost otrăviți de fermieri ucrianeni cu cireșe stropite.

Soldații ruși, cu uniforme groase, vara, pe frontul din Ucraina

Recent, ucrainenii au interceptat o discuție între doi soldați ruși, în care unul se plânge celuilalt că el și colegii săi au rămas fără apă și sunt nevoiți să lupte în haine groase.

Soldat rus 1: Nu sunt vesel, pentru că a venit căldura de ieri. Aprovizionarea cu apă s-a oprit, stăm fără apă. Este foarte cald în ultima vreme.
Soldat rus 2: Cel puțin nu aveți pierderi?
Soldat rus 1: Nu, avem pierderi. Bombardamente în fiecare zi, fără oprire. Și este al naibii de cald, băieții sunt îngroziți, demoralizați. Și căldura sporește sentimentele.
Soldat rus 2: Aveți aceleași uniforme călduroase de toamnă?
Soldat rus 1: La naiba, da!

Urmăriți B1TV.ro și pe