SpaceX se pregătește să transporte oameni în spațiu. NASA anunță că toate testele au fost trecute cu brio

SpaceX se pregătește să transporte oameni în spațiu. NASA anunță că toate testele au fost trecute cu brio

Călătoria în spațiul cosmic este tot mai aproape, luând în calcul ultimele lansări reușite ale companiei SpaceX, condusă de excentricul miliardar Elon Musk.

SpaceX se pregătește să transporte oameni în spațiu

Potrivit ultimului anunț făcut de NASA, SpaceX va putea să transporte oameni către Spaţiul Cosmic, după ce a trecut cu brio toate testele și simulările necesare pentru o astfeld e călătorie dedicată persoanelor civile.

Administratorul SpaceX, Jim Bridenstine, a declarat că Omenirea va intra într-o nouă eră, odată cu zborul oamenilor în Spațiu.

„Intrăm într-o nouă eră a zborului oamenilor în Spaţiu. În aceasta NASA nu mai este doar cumpărătorul, patronul şi operatorul al întregului hardware, vom fi un client. Un client din mulţi alţii într-o piaţă robustă”, spune Jim Bridenstine, administrator NASA.

Anunțul vine în contextul în care pe 14 noiembrie, SpaceX va lansa racheta Falcon 9 avându-i la bord pe astronauţii NASA, Michael Hopkins, Victor Glober şi Shannon Walker, dar şi pe astronautul Soichi Noguchi de la agenţia japoneză JAXA.

Succes pentru misiunea Demo-2

Asta după ce în luna mai a avut loc zborul de text Demo-2 cu astronauţii Robert Behnken şi Douglas Hurley.

misiunea Demo-2 s-a desfășuratcu succes după ce racheta Falcon 9 și capsulaCrew Dragoncu cei doi astronauți NASA au revenitcu succes duminică seara de la Stația Spațială Internațională, la ora14.41,ora pământului, așa cum era de așteptat.Astfel, a luat sfârșito misiune istorică de testare a operaţiunilor de zbor spaţial uman pentruSpaceX.

Conform primelor informații, se pare că cei doi astronauți au părăsit Stația Spațială Internațională sâmbătă, la ora 23.35 GMT.

Călătoria înapoi spre Pământ a durat aproximativ 19 ore.

În luna mai, cei doi astronauţi au devenit primii oameni aflaţi la bordul unei nave spaţiale private care au ajuns peISS.Aceasta a fost prima lansare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită.

Tags: