Spania a reținut un pensionar în cazul scrisorilor-capcană care i-au vizat pe premierul Pedro Sanchez și ambasada Ucrainei / Misiunea diplomatică de la București primise și ea două plicuri suspecte

Spania a reținut un pensionar în cazul scrisorilor-capcană care i-au vizat pe premierul Pedro Sanchez și ambasada Ucrainei / Misiunea diplomatică de la București primise și ea două plicuri suspecte
Foto simbol: Pixabay

Poliția spaniolă a arestat un pensionar în vârstă de 74 de ani, miercuri, sub suspiciunea că el ar fi cel care a trimis scrisorile-capcană ce îi vizau pe premierul Pedro Sanchez și ambasada Ucrainei la Madrid, au anunțat autoritățile, potrivit AFP preluată de France24.

Amintim că două plicuri suspecte au fost trimise în decembrie 2022 și către Ambasada Ucrainei la București, însă Serviciul Român de Informații anunța ulterior că în ele „nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase”, fiind vorba despre „fragmente de țesuturi organice”.

Spania a reținut un pensionar în cazul scrisorilor-capcană

Cetățeanul spaniol a fost reținut la Miranda de Ebro, în nordul Spaniei, iar anchetatorii i-au percheziționat locuința în care se crede că ar fi fabricat cele șase scrisori-capcană, au precizat poliția și Ministerul spaniol al afacerilor interne.

Imaginile transmise de televiziunea spaniolă arată mascați stând în afara proprietății, în timp ce investigatorii și câinii special antrenați percheziționau interiorul imobilului.

„Această persoană a fost foarte activă pe rețelele sociale și, potrivit anchetatorilor de la Poliția Națională, are expertiză tehnică și informatică”, se arată în comunicatul Ministerului de interne de la Madrid.

„Deși se presupune că deținutul a făcut și a trimis singur dispozitivele explozive, poliția nu exclude participarea sau influența altor persoane”, se mai arată în același comunicat.

Cele șase scrisori-capcană a fost trimise în noiembrie și decembrie 2022 către mai multe locații din Spania. Evenimentul nu a provocat niciun deces, însă un angajat al ambasadei ucrainene a fost rănit ușor când a deschis unul dintre pachete.

Scrisorile-capcană au vizat și o companie de echipament militar din Zaragoza, oraș aflat în nord-estul Spaniei. Firma produce lansatoarele de grenade pe care guvernul spaniol i le-a trimis Ucrainei.

După ce a fost luată în vizor și ambasada ucraineană de la Madrid, Kievul a sporit măsurile de securitate de la misiunile sale diplomatice din întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:46 - Boris Johnson ar fi fost amenințat de Putin înainte de invazia în Ucraina: “Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut”
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal