Spania: Aproximativ 115 imigranți marocani, salvați luni de la bordul unor bărci pneumatice

Spania: Aproximativ 115 imigranți marocani, salvați luni de la bordul unor bărci pneumatice
Foto: antena3.ro

Circa 115 imigranți marocani au fost salvați luni în timp ce încercau să ajungă în Spania la bordul unor bărci pneumatice.

„Aproximativ 115 imigranți, între care 92 de bărbați, două femei și 21 de minori, toți de origine marocană, au fost preluați de Crucea Roșie la sosirea în portul Barbate”, precizează Crucea Roșie.

De sâmbătă până luni, centrele de salvare pe mare din Tarifa, Almeria (provincia Andaluzia) și Cartagina (provincia de Murcia, sud-est) au anunțat că au salvat aproape 300 de persoane de pe 11 ambarcațiuni, notează Agerpres.

În anul 2014, autoritățile spaniole au preluat 3.500 de imigranți care călătoreau la bordul unor bărci improvizate, fiind o creștere de 55% în raport cu 2013.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele