Spania: Podemos, partidul de stânga condus de profesorul Pablo Iglesias, cutremură întreaga scena politică

Spania: Podemos, partidul de stânga condus de profesorul Pablo Iglesias, cutremură întreaga scena politică
Foto: businessinsider.com

Partidul antisistem de stânga din Spania, Podemos, cutremură scena politică a acestei țări, din cauza ascensiunii sale fulminante.

Formaţiunea a ajuns după numai zece luni de la înființare la egalitate, în sondaje, cu cele mai populare partide din Spania.

Liderul Podemos, Pablo Iglesias, profesor la o universitate din Madrid, îşi expune foarte evident opţiunile de stânga prin stickerele cu secera şi ciocanul lipite pe pereţi.

Până acum, liderul şi-a exersat talentul de orator în sălile de curs, cu trupa de teatru a universităţii şi ca gazdă a unui show de televiziune, scrie The Financial Times.

„Podemos nu este un experiment politic. Podemos este rezultatul eşecului regimului“, a afirmat Pablo Iglesias la primul congres al partidului.

Faima obţinută atât de rapid de Iglesias este fascinantă şi pentru colegii săi de la universitate.

Ascensiunea Podemos vine pe fondul lipsei generale de încredere în clasa politică după şase ani de recesiune şi o serie nesfârşită de scandaluri de corupţie.

Susţinătorii Podemos vorbesc despre faptul că partidul, care a obţinut 10% din voturi de la foştii susţinători ai partidului de centru-dreapta PP, va avea un cuvânt de spus în ceea ce-i priveşte pe cei care vor conduce Spania după alegerile generale de anul viitor.

Tags:
Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)