Spiegel: Uniunea Europeană intenţionează să instruiască 15.000 de soldați ucraineni

Spiegel: Uniunea Europeană intenţionează să instruiască 15.000 de soldați ucraineni
Foto: Ziarul național

Statele membre ale UE au elaborat un plan care prevede antrenarea pentru cel mult 15.000 de soldați ucraineni, cât mai curând posibil, susțin oficiali europeni citaţi de publicaţia Der Spiegel, potrivit Reuters.

UE va instrui 15.000 de militari ucraineni

Misiunea de instruire se va derula în mai multe ţări europene, inclusiv în Germania, dar sediul de coordonare a activităţilor ar urma să fie în Polonia, țara urmând să primească fonduri europene în acest sens.

Germania intenționează să ofere instruire pentru militari la un centru de simulare a luptei, în timp ce inginerii, medicii și alți specialiști ucraineni vor fi, de asemenea, instruiți în această țară, potrivit sursei citate.

O altă țară care a anunțat că va participa la acest plan este Danemarca. Guvernul a precizat că va susţine un proiect de pregătire pentru 130 de militari, condus de Regatul Unit.

Detaliile planului vor fi negociate la Bruxelles, săptămâna viitoare, potrivit TVR.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis în luna august că Berlinul va instrui soldați ucraineni, în timp ce Danemarca a spus că va sprijini un proiect de instruire condus de britanici pentru 130 de militari.

Urmăriți B1TV.ro și pe