UPDATE: Spionii israelieni i-au spionat pe spionii ruși în timp ce spionau planurile de spionaj ale americanilor cu ajutorul Kaspersky/Poziția companiei de software

UPDATE: Spionii israelieni i-au spionat pe spionii ruși în timp ce spionau planurile de spionaj ale americanilor cu ajutorul Kaspersky/Poziția companiei de software
Foto: The Sun

UPDATE: Redăm la finalul articolului punctul de vedere din parteaKaspersky Lab.

Nu, nu este vorba despre subiect de film, ci de un șir de evenimente descris de jurnaliștii The New York Times. Aceștia susțin că agenții israelieni i-au prins pe spionii ruși folosind un software Kaspersky Lab compromis, pentru a căuta informații esențiale în milioane de calculatoare ale americanilor.

Raportul, citat de technologyreview.com, arată că o echipă de israelieni a reușit să intre în sistemele Kaspersky și au descoperit astfel că vulnerabilități de software erau folosite de hackerii ruși pentru a scana calculatoareîn căutarea de informații despre programele de spionaj americane. Totul era posibil printr-o vulnerabilitate care le permitea să vadă numele documentelor scanate de antivirusul rus.

The Times mai notează că echipa de israelieni a informat oficialii americani, astfel încât antivirusul rus nu mai este acum folosit deloc în birourile guvernului SUA.

ăspunsul>

“CompaniaKaspersky Labnu a fost implicată în situația în cauzăși nu deține niciun fel de cunoștințe despre aceasta.

Având în vedere că integritatea produselor noastre este fundamentală pentru noi, Kaspersky Lab rezolvă orice vulnerabilități identificate sau care sunt raportate companiei. Kaspersky Lab își reiterează disponibilitatea de a coopera cu autoritățile americane pentru a răspunde oricăror îngrijorări pe care acesteale-ar putea avea înlegătură cu produsele și sistemele sale și solicită respectuos orice informații relevante și concrete care ar putea ajuta compania în propria investigație pentru a respinge falsele acuzații.

În ceea ce privește afirmațiile nesusținute de dovezi, referitoare la faptul că această situație are legătură cu Duqu2, un atac cibernetic complex, care nu a vizat doar compania Kaspersky Lab, credemcă am identificat și înlăturat toate efectele infectărilor din cursul acelui incident. Mai mult, după cum se notează chiar înarticol, Kaspersky Lab a făcut public atacul, iar compania și-a oferit asistența organizațiilor afectate sau interesate, pentru a contribuila neutralizarea acestei amenințări.

Kaspersky Lab nu a ajutat niciodată, nici nu va ajuta niciun guvern din lume în eforturile sale de spionaj cibernetic și, contrar, raportărilor eronate, software-ul Kaspersky Lab nu conține funcții ascunse precumbackdoors, care ar fi ilegale și inetice.

De asemenea, este important de notat că detectăm toate tipurile de amenințări, inclusiv malware-ul susținut la nivel statal, indiferent de originea sau de scopul său. Compania urmărește peste 100 de grupări și operațiuniAPT (Advanced Persistent Threat) și, de 20 de ani, Kaspersky Lab a avut ca prioritate protejarea oamenilor și a organizațiilor împotriva amenințărilor cibernetice. Localizarea geografică a birourilor sale nu schimbă această misiune.”>>

Ultima oră
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)