PROTEST INEDIT în Dublin: Femei purtând doar lenjerie ‘TANGA’ au luat cu asalt străzile! Ce solicită ele (FOTO)

PROTEST INEDIT în Dublin: Femei purtând doar lenjerie 'TANGA' au luat cu asalt străzile! Ce solicită ele (FOTO)
Foto: Hepta.ro

O militantă care şi-a început plimbarea zilnică prin Dublin îmbrăcată doar cu lenjeria intimă pentru a cere reforma sistemului juridic în ceea ce priveşte incriminarea violului a promis să nu se oprească până când nu i se vor alătura încă 50 de persoane, pentru a putea forța schimbarea legii.

Cu o vopsea proeminentă pe corp, Stacie Ellen Murphy, în vârstă de 26 de ani, și-a exprimat încântarea că alte două femei purtând doar lenjerie intimă – Alanna Cassidy și Lena Seale – i s-au alăturat joi pentru a merge pe străzile aglomerate din oraș, relatează Independent.ie.

(Foto: Hepta.ro)

Protestul lui Stacie Ellen Murphy este legat de controversa provocată de un recent caz de viol din Cork (Irlanda).

Achitarea unui tânăr de 27 de ani, acuzat că ar fi violat o fată de 17 ani la Cork, într-un proces în care apărarea a susţinut că tânăra a căutat-o cu lumânarea fiindcă avea pe ea o pereche de chiloţi tanga de mătase, a declanşat o furtună în Irlanda. Cazul a ajuns până şi în Parlament, unde deputata Ruth Coppinger, a arătat o pereche de tanga albastră de mătase, în sala de şedinţe, pentru a denunţa ”un prost obicei de a acuza victimele”, atunci când e vorba de hărţuiri, molestări sau violuri asupra femeilor.

Achitarea presupusului violator, care susţine că raportul a fost consensual, este din 6 noiembrie. Centrul Împotriva Violenţelor asupra Femeilor, de la Dublin, n-a intrat în miezul problemei, dar a cerut o reformă a sistemului juridic, în care, după părerea lor, de multe ori sunt folosite aceste tipuri de prejudicii împotriva femeilor, scrie evz.ro.

Pe fondul unei crescânde atenţii a media asupra cazului, şi reţelele de socializare au fost inundate de critici la adresa celor ce s-au întâmplat la tribunal.
Sub hashtagul #ThisNotConsent, irlandezele au postat fotografii ale lenjeriilor lor intime în toate formele, culorile şi materialele, pentru a protesta împotriva obiceiului de a învinovăţi victimele violenţelor, pentru ce au suportat.

În diferite oraşe, au fost manifestaţii. La Cork, unde s-a ţinut procesul, sute de persoane au mărşăluit până la tribunal, unde au depus pe scările acestuia chiloţeii tanga.

Luni, Stacie Ellen Murphy a mers prin Dublin purtând lenjerie tanga și a îmbrățișat victima unui viol pe treptele unui tribunal după condamnarea atacatorului.

(Foto: Hepta.ro)