Stare de alertă în Indonezia: Vulcanul Agung, gata să erupă (VIDEO)

Stare de alertă în Indonezia: Vulcanul Agung, gata să erupă (VIDEO)

Stare de alertă în insula Bali. Aproximativ 135.000 de oameni au fost evacuaţi din calea vulcanului Agung, care se pregăteşte să erupă.

În insula indoneziană s-a dat alarma după ce muntele a inceput sa scoata fum şi să genereze cutremure încă de săptămâna trecuta. Autorităţile au impus o zonă de excluziune de 12 kilometri în regiune.

Peste 1.000 de persoane au fost ucise când Agung a erupt ultima dată, în 1963.

“Atunci nu am fost evacuați până nu a devenit cu adevărat periculos. Viața a continuat normal până când cenușa și pietriș au început să cadă pe noi, până când lava a venit și a distrus totul”, și-a amintit Gusti Ayu Wati, în vârstă de 82 de ani.

Indonezia este renumită pentur plajele şi templele sale şi a avut aproximativ 5 milioane de turişti anul trecut, în pofida celor aproape 130 de vulcani activi.

Stare de alertă în Indonezia: Vulcanul Agung, gata să erupă

#DIRECT_ONE_wm2c1i#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”
17:24 - Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse