Stare de urgenţă în Bahrain: Regele face apel la „orice forţă” pentru restabilirea ordinii

Stare de urgenţă în Bahrain: Regele face apel la „orice forţă” pentru restabilirea ordinii
La o zi după sosirea trupelor din Golf, regele Bahrainului, Hamad bin Isa Al Khalifa, a proclamat starea de urgenţă pentru o perioadă de trei luni. Potrivit unui comunicat difuzat la televiziunea publică şi...

La o zi după sosirea trupelor din Golf, regele Bahrainului, Hamad bin Isa Al Khalifa, a proclamat starea de urgenţă pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit unui comunicat difuzat la televiziunea publică şi citat de BBC, regele l-a însărcinat pe comandantul forţelor armate să restabilească ordinea, făcând apel la armată, la forţele de poliţie, la unităţile Gărzii naţionale şi la „orice altă forţă, dacă se dovedeşte necesar”.

Ultima menţiune pare să facă referire la unităţile trimise în Bahrain de partenerii săi din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Decizia de marţi intervine în condiţiile în care manifestanţii şiiţi au blocat mai multe străzi la Manama şi s-au adunat într-o piaţă din capitală, la o zi după sosirea trupelor forţei comune a Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), numită „Scutul peninsulei”.

Arabia Saudită a trimis, luni, circa 1.000 de soldati în Bahrain pentru a asigura stabilitatea conducerii țării precum și pentru a descuraja protestele populației. Șiiții din Bahrain, principalii oponenți ai familiei regale sunnite aflată la conducerea țării, consideră această acțiune drept o declarație de război din partea saudiților.

Şapte oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 200 au fost răniţi în urma protestelor care au izbucnit în urmă cu o lună. 

Citeşte AICI mai multe despre situaţia din Bahrain

Ultima oră