Stare de urgență în New York și Buffalo în urma viscolului: Cel puțin șapte persoane au murit

Stare de urgență în New York și Buffalo în urma viscolului: Cel puțin șapte persoane au murit

Americanii din oraşul Buffalo se pregătesc pentru ce e mai rău. Furtuna de zăpadă care s-a abătut asupra oraşului a adus un strat de aproape doi metri de omăt, iar meteorologii avertizează că urmează încă o ninsoare. Guvernatorul statului a decretat stare de urgenţă şi a sfătuit oamenii să rămână în case. Unii dintre ei oricum nu pot ieşi şi sună disperaţi după ajutor. Cel puţin şapte persoane au murit în ulimele zile din cauza ninsorii.

Situaţia din Buffalo este una disperată în unele cazuri, deşi Garda Naţională a intervenit în sprijinul populaţiei. În decurs de o zi a căzut zăpadă cât pentru un an întreg. Sute de oameni au sunat la numărul de urgenţe pentru a fi salvaţi din propriile case.

În aceeaşi situaţie a fost o întreagă echipă de baschet feminin, blocată timp de 24 de ore într-un autobuz pe autostradă. În acest timp sportivele au fost nevoite să topească zăpada pentru a-şi potoli setea. Iar o femeie însărcinată nu a mai ajuns la spital şi a născut într-o secţie de pompieri.

Guvernatorul statului New York a decretat stare de urgenţă, iar primarul a sfătuit oamenii să nu iasă din case.

Meteorologii anunţă însă că ninsorile se întorc. În următoarele 48 de ore încă un metru de zăpadă va cădea în aceeaşi zonă.

Ninsoare abundentă în Statele Unite

Tags: