Statele americane South Carolina şi North Carolina, lovite de inundații. Cel puțin opt persoane au murit

Statele americane South Carolina şi North Carolina, lovite de inundații. Cel puțin opt persoane au murit
Foto: usatoday.com

Ploile torențiale care au lovit statele americane South Carolina şi North Carolina au produs grave inundații, soldate cu cel puțin 8 morți, relatează Reuters în pagina online.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, de vineri au fost ănregistrate în unele părţi din centrul statului South Carolina  500 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat.

Guvernatorul din South Carolina, Nikki Haley, a declarat că statul a fost afectat de ploi așteptate o data la 1.000 de ani, acesta fiind cel mai înalt nivel din 1936.

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor, două dintre acestea murind în Carolina de Nord, lovită și ea de inundații.

„Toate ambulanţele sunt pe teren, răspunzând apelurilor. Oamenii sunt evacuaţi din case cu bărcile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitatului Georgetown, Jackie Broach.

Autoritățile au sfătuit locuitorii să nu călătorească, restricții de circulație fiind impuse în întregul oralș, inclusiv în Columbia, capitala statului. De asemenea, școlile și universitățile au fost închise luni din cauza vremii nefavorabile.