Statele Unite ale Americii se pregătesc să înceapă să antreneze ucrainenii pentru folosirea artileriei obuzier

Statele Unite ale Americii se pregătesc să înceapă să antreneze ucrainenii pentru folosirea artileriei obuzier
Statele Unite ale Americii se pregătesc să înceapă să antreneze ucrainenii pentru folosirea artileriei obuzier. Foto: Hepta.ro

Luni, un înalt oficial american al apărării a transmis că Statele Unite ale Americii se pregătesc să înceapă să antreneze armata ucraineană pentru folosirea artileriei obuzier în zilele următoare, potrivit Reuters.

SUA plănuiește să învețe ucrainenii să folosească noile loturi de arme

Președintele american Joe Biden a declarat săptămâna trecută că o asistență militară suplimentară de 800 de milioane de dolari pentru ucraineni va extinde sprijinul pentru a include artileria grea, înaintea unui atac sporit al lui Vladimir Putin, așteptat în estul Ucrainei.

Statele Unite ale Americii au trimis până în prezent patru transporturi de arme ca parte a noului pachet, iar oficialul american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a susținut că antrenamentul cu obuziere va avea loc în afara Ucrainei.

SUA plănuiesc să-i învețe pe instructori ucraineni cum să folosească unele dintre noile loturi de arme, precum obuziere și radarele, iar apoi formatorii să-și instruiască colegii din Ucraina. Totodată, tot SUA au antrenat anterior forțele ucrainene pe drone Switchblade.

Luni, Ucraina a transmis că un atac cu rachete rusești a ucis șapte persoane la Lviv, primele victime civile din orașul de vest, iar comandantul forțelor ucrainene care rezistă în portul devastat din sud-estul Mariupol, a făcut apel la Papa pentru ajutor.

Rușii au doborat un avion de transport al Ucrainei

De asemenea, oficialul american al apărării a declarat că Rusia țintește obiective militare în Lvov și în nord în Kiev.

Ministerul rus al apărării a susținut la sfârșitul săptămânii trecute că sistemele antiaeriene ale Rusiei din regiunea Odesa au doborât un avion de transport ucrainean care livra arme furnizate de guvernele occidentale.

Totodataă, oficialul a transmis că Statele Unite nu au nicio informație care să sugereze că acestu lucru este adevărat.

Nu există indicii că Rusia ar încerca să recupereze nava de război Moskva, nava amiral a flotei sale care s-a scufundat în Marea Neagră, a mai adăugat oficialul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe