Statele Unite condamnă atacurile talibanilor asupra foștilor translatori și colaboratori afgani

Statele Unite condamnă atacurile talibanilor asupra foștilor translatori și colaboratori afgani
Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Statele Unite condamnă atacurile țintite ale talibanilor asupra foștilor translatori și alți afgani, precum și distrugerea infrastructurii, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, solicitând talibanilor să renunțe la efectuarea de acțiuni violente.

„Condamnăm vehement atacurile vizate, distrugerea infrastructurii vitale, precum și alte atacuri împotriva poporului din Afganistan”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jalina Porter, într-un briefing.

Statele Unite au lansat în ultimele zile mai multe atacuri aeriene în sprijinul forțelor afgane atacate, au declarat vineri oficialii americani, o escaladare a implicării SUA în Afganistan, pe măsură ce talibanii ocupă mai multe teritorii în fața forțelor guvernamentale.

Cel puțin patru atacuri majore au avut loc miercuri și joi, vizând ținte din Kandahar, care este locul de naștere al talibanilor și din ce în ce mai presat de forțele talibane, a declarat un oficial american, potrivit Reuters.

Atacurile aeriene au fost efectuate la cererea forțelor afgane atacate de talibani sau pentru distrugerea echipamentului furat de militanți, inclusiv artilerie și vehicule, potrivit oficialilor americani.

Un oficial militar afgan, care a vorbit și el cu condiția păstrării anonimatului pentru a discuta situația, a declarat că escaladarea atacurilor americane a fost „semnificativă” comparativ cu ultimele luni, concentrate în provincia nordică Kunduz și în Kandahar.

Ultima oră