Statele Unite își retrag mai bine de jumătate din personalul diplomatic de la Havana

Statele Unite își retrag mai bine de jumătate din personalul diplomatic de la Havana
Foto: aljazeera.com

Statele Unite ale Americii au anunțat vineri că vor retrage mai bine de jumătate din personalul diplomatic de la Havana, deoarece 21 de membri ai Ambasadei s-au plâns în ultimele luni de atacuri în urma cărora le-a fost afectată sănătatea, potrivit AFP, citat de Agerpres.

''Atât timp cât guvernul cubanez nu va putea să asigure securitatea personalului guvernamental american din Cuba, ambasada noastră va fi limitată la personalul indispensabil, pentru a reduce la minimum riscurile de expunere'', a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat american.

Washingtonul nu va mai trimite delegații oficiale în Cuba, nu va mai participa la întâlniri bilaterale în această țară, iar procesarea obișnuită a cererilor de viză va fi suspendată.

O atenționare de călătorie pentru cetățenii americani a fost emisă, aceștia fiind sfătuiți să evite deplasările în Cuba din acest motiv.

Departamentul de Stat motivează că diplomații americani au fost vizați de 'atacuri precise', ce au fost comise inclusiv în hoteluri din Havana.

Diplomații vizați de atac au sufeir leziuni importante precum pierderea auzului, amețeli, tinitus, dureri de cap, oboseală, probleme de memorie și insomnie.

Autoritățile cubaneze au negat orice implicare în incidente și au anunțat că au pornit o anchetă la care a fost invitată și SUA.

Tags: