Statuia lui David riscă să se prăbuşească din cauza trenului de mare viteză

Statuia lui David riscă să se prăbuşească din cauza trenului de mare viteză
Statuia lui David realizată de Michelangelo riscă să se prăbuşească din cauza lucrărilor de construcţie la linia de tren de mare viteză, care va străbate subteranele Florenţa, potrivit The Telegraph. Statuia...

Statuia lui David realizată de Michelangelo riscă să se prăbuşească din cauza lucrărilor de construcţie la linia de tren de mare viteză, care va străbate subteranele Florenţa, potrivit The Telegraph.

Statuia are o mulţime de crăpături mici, mai ales în zona gleznelor, şi se poate prăbuşi în orice moment din cauza vibraţiilor produse de lucrările la linia feroviară, care vor începe din vară şi în care s-au investit peste 1,4 miliarde de euro.

“Tunelul va străbate oraşul la o distanţă de 600 de metri de statuia lui David, despre care de ştie să prezintă fisuri în zona gleznelor. Daca statuia nu este mutată până la începerea săpăturilor, exista un mare risc ca aceasta să se prăbuşească”, a declarat inginerul Fernando De Simone, un expert în probleme de construcţii subterane.

Fisurile au apărut mai ales în partea stângă, ca urmare a înclinării statuii sub propria greutate, dar şi din cauza faptului că marmura folosită în urmă cu peste un secol nu era de foarte bună calitate.