Statul Major al armatei Ucrainei spune că militarii care păzeau Insula Șerpilor sunt în viață

Statul Major al armatei Ucrainei spune că militarii care păzeau Insula Șerpilor sunt în viață

Statul Major al armatei Ucrainei a anunțat că militarii care păzeau Insula Șerpilor, despre care inițial s-a spus că au decedat, sunt de fapt în viață.

Totodată, aceștia precizează că militarii ucraineni care au dus  lupte grele pentru a apăra Insula Șerpilor sunt, de fapt, în viață, și au fost luați prizonieri de către armata rusă.

Statul Major al armatei Ucrainei spune că militarii de pe Insula Șerpilor sunt în viață

Statul Major al armatei Ucrainei a anunțat, într-un comunicat, că militarii care păzeau Insula Șerpilor sunt în viață și au fost luați prizonieri de către armata rusă.

Totodată, Statul Major al armatei Ucrainei a mai precizat că odată cu aceștia, au mai fost luați prizonieri de către ruși membrii echipajului unei nave de civili care au încercat să ajungă pe Insula Șerpilor într-o misiune umanitară.

Inițial, presa ucraineană a relatat faptul că cei 13 militari care păzeau Insula Șerpilor, din Marea Neagră, au fost uciși de armată rusă, după ce au refuzat să se predea.

Forțele Rusiei au capturat Insula Șerpilor din Marea Neagră

Forțele militare ale Federației Ruse au capturat Insula Șerpilor, confirmă Serviciul de frontieră al Ucrainei, care a precizat că joi seară, în ziua de 24 februarie în jurul orei 22, comunicarea cu soldații ucraineni de pe insulă a fost întreruptă, transmite Newsreadonline.com.

Federația Rusă a invadat Ucraina din trei părți în zorii zilei de joi, 24 februarie, iar după-amiază două nave de război din Flota de la Marea Neagră, crucișătoarele „Moscova” și „Vasily Bykov”, au început să atace trupele ucrainene de pe Insula Șerpilor.

De-a lungul zilei, invadatorii ruși au făcut apel în repetate rânduri la militarii ucraineni să lase jos armele și să se predea, însă forțele ucrainene ar fi refuzat să facă un astfel de gest.

Urmăriți B1TV.ro și pe