Stepan Poltorak este noul ministru al apărării din Ucraina

Stepan Poltorak este noul ministru al apărării din Ucraina
Foto: de.ria.ru

Ucraina are un nou ministru al apărării. Rada Supremă (Parlamentul ucrainean) a votat marți în favoarea numirii lui Stepan Poltorak în funcția de ministru al apărării, informează AFP.

Desemnat pentru această funcție cu o zi în urmă de către președintele Petro Poroșenko, Poltorak a primit votul pozitiv din partea Legislativului, 245 de parlamentari votând în favoarea numirii sale.

În vârstă de 49 de ani, Stepan Poltorak  a condus Garda Națională, formațiune din care fac parte voluntari angajați alături de armată în luptele din estul prorus al Ucrainei. Numirea lui Poltorak la portofoliul apărării vine după ce fostul ministru Valeri Gheletei, a demisionat duminică, după mai multe acuzații apărute în presa de la Kiev, prin care i se reproșa că nu a reacționat, la sfârșitul lunii august, la intrarea trupelor ruse în regiunile din estul separatist al țării.

Stepan Poltorak este al patrulea ministru ucrainean al apărării, de la momentul schimbării de putere de la Kiev, la sfârșitul lunii februarie.

Ultima oră
13:19 - CORONAVIRUS | 3.342 de infectări și 78 decese în ultima zi. 952 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:17 - Ce părere are, în realitate, Carla’s Dreams despre Marius Moga şi Smiley, colegii lui de la „SuperStar” (Pro TV). I-a şocat pe toţi cu asta!
13:00 - Sorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise: Am cerut ISJ Ilfov să remedieze rapid situația. Inspectorii să nu mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal
12:57 - Primele semne ale crizei economice: Și francezii au devenit fani de mașini SH
12:45 - Alertă în Portul Constanța: Incendiu la un vapor încărcat cu containere. Pompierii au intervenit de urgență (VIDEO)
12:43 - Surpriză: cine este cu adevărat Iasmina Halas, noua concurentă de la „Puterea Dragostei” (Kanal D). A fost soţia unui fotbalist român foarte cunoscut
12:37 - Premiile Emmy 2021. „The Crown” a obținut premiul pentru cel mai bun serial dramatic
12:25 - Ioana Constantin (PMP): Țineți școlile deschise! Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pentru copii
12:11 - Atac armat la o universitate din Rusia, cu zeci de morți. Studenții au sărit pe geam, pentru a se salva. Cristian Diaconescu: „Un nou fenomen, de autoradicalizare” (VIDEO)
12:05 - Octavian Jurma: Între siguranța copiilor și relaxarea adulților, am ales-o pe cea din urmă. Până la finalul lunii am putea avea 400 – 500 de copii internați cu COVID, din care 40 – 50 la ATI. Într-o lună, numerele se pot dubla