Stephen Hawking: Nu există Rai. E doar o poveste pentru copiii cărora le e frică de întuneric

Stephen Hawking: Nu există Rai. E doar o poveste pentru copiii cărora le e frică de întuneric

Într-un interviu acordat ziarului Guardian celebrul om de știință Stephen Hawking a declarat că Raiul este doar o poveste, o închipurie a omului și nimic mai mult.

„Nu există nimic altceva dincolo de ultima licărire a omului. După părerea mea, creierul uman este ca un calculator care nu mai funcționează odată ce componentele sale clachează”, a arătat Hawking.

„Nu există Rai sau viață după moarte pentru componentele stricate. Astea sunt doar simple povești pentru copiii cărora le este frică de întuneric”, a continuat să își arate punctul de vedere Stephen Hawking, citat de sursa precizată.

Întrebat dacă îi este frică de moarte, fizicianul englez a declarat „nu, dar nici nu mă grăbesc să mor. Mai am atâtea de lucruri de făcut”.

Stephen Hawking este un fizician, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani.

La vârsta de 21 de ani, Hawking a observat o slăbiciune a mușchilor. În urma unui examen medical, s-a constatat o boală progresivă de neuron motor, afecțiune cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică.
În ciuda agravării bolii, englezul a continuat să lupte și să trăiască. În 1965 s-a căsătorit cu Jane Wilde, de care a divorțat ulterior și are trei copii. În 1995 fizicianul s-a căsătorit cu Elaine Mason.

Ani mai târziu, paralizia a progresat, iar Hawking a devenit complet imobilizat. Și-a pierdut vocea și a fost constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat, ce poate fi controlat cu mișcări ale capului și ochilor.
Stephen Hawking a fost premiat cu numeroase medalii, printre care Medalia de aur Papa Pius al XII-lea și Premiul Wolf pentru Fizică, în 1988.

Tags:
Ultima oră
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie
09:09 - Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces