TITANII fizicii: Stephen Hawking va fi ÎNMORMÂNTAT lângă Isaac Newton

TITANII fizicii: Stephen Hawking va fi ÎNMORMÂNTAT lângă Isaac Newton

Astrofizicianul Stephen Hawking va fi înmormântat lângă Isaac Newton, în Catedrala Westminster, în cadrul unei ceremonii care va avea loc mai târziu anul acesta, informează The Guardian.

Este foarte adecvat ca cenuşa profesorului Stephen Hawking să fie îngropată în abaţie, alături de distinşii săi colegi din domeniul ştiinţific. Sir Isaac Newton a fost înmormântat în Abaţie în 1727. Charles Darwin, alături de Newton, în 1882. Alţi cercetători faimoşi sunt îngropaţi sau au un memorial în apropiere, cele mai recente fiind ale fizicienilor Ernest Rutherford, în 1937, şi Joseph John Thomson, în 1940. Credem că este vital ca religia şi ştiinţa să lucreze împreună pentru a răspunde la marile întrebări ale misterului vieţii şi al Universului”, a declarat decanul de la Westminster, venerabilul John Hall.

Stephen Hawking a murit pe 14 martie la vârsta de 76 de ani. Astrofizicianul britanic a dorit ca pe piatra sa funerară să fie inscripţionată o formulă celebră care conţine toate părţile esenţiale ale celei mai importante descoperiri făcute de el.