Stoltenberg: „NATO este gata să furnizeze arme Ucrainei pentru războiul cu Rusia timp de câțiva ani”

Stoltenberg: „NATO este gata să furnizeze arme Ucrainei pentru războiul cu Rusia timp de câțiva ani”
Jens Stoltenberg este de părere că summitul NATO de la Madrid va fi unul istoric și va marca drumul alianţei în următorul deceniu. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

NATO ar putea furniza arme Ucrainei în războiul cu Rusia timp de câțiva ani, după cum a anunțat chiar Secretarul – general al Alianței, Jens Stoltenberg, pentru BBC.

Totodată, Stoltenberg a transmis faptul că armele pe care NATO le-a furnizat până acum Ucrainei au dat rezultate. Totuși, el a refuzat să se pronunțe momentan cu privire la statele care vor continua să livreze arme în Ucraina, în timpul războiului cu Rusia. 

NATO, gata să livreze arme Ucrainei timp de mai mulți ani

Stoltenberg a refuzat să precizeze clar din ce țări aliate vor fi luate armele ce vor fi trimise în Ucraina, dar a ținut să precizeze că efectele acestora de până acum „se pot vedea”.

Vedem şi efectul acestor sisteme, arme, pe câmpul de luptă, în fiecare zi. Vedem toate blindatele ruseşti distruse, vedem că Ucraina are capacitatea de a doborî rachete şi avioane ruseşti (…) Aliaţii sunt gata să ofere şi mai mult, precum şi armament mai modern şi mai greu”, a transmis secretarul general al NATO, pentru BBC.

UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei

Contractele în vigoare se vor încheia în cea de-a doua săptămâna a lunii august, Rusia putând să mai primească bani de la UE pentru importuri doar până atunci.

În ceea ce privește eventuale viitoare contracte pentru importurile din Rusia, contractele pentru cărbune nu vor mai putea fi semnate începând de vineri.

„Aceste noi sancţiuni au fost adoptate în urma atrocităţilor comise de forţele armate ruse la Bucea şi în alte locuri (din Ucraina) aflate sub ocupaţia rusă”, a declarat  Josep Borrell, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe