Studiourile 20th Century Fox, acuzate de plagiat de un scriitor italian

Studiourile 20th Century Fox, acuzate de plagiat de un scriitor italian
Foto: westsidetoday.com

Scriitorul italian Paolo Limiti a acuzat de plagiat studioul american de film 20th Century Fox, susţinând că filmul „Cealaltă femeie/ The other woman” seamănă în mod ciudat cu povestea dintr-un roman publicat de italian în 1999, potrivit anunţului făcut de avocatul său, informează AFP.

„Am trimis o citaţie la Roma”, a declarat pentru AFP Daria Pesce, reprezentantul legal al lui Paolo Limiti.

Scriitorul italian a publicat în urmă cu 15 ani un roman intitulat „Bugiardo&inconsciente” („Mincinos şi inconştient”, n.r.), a cărui intrigă este identică cu cea din filmul „Cealaltă femeie/ The Other Woman/ „, o comedia care a avut premiera în 2014, cu Cameron Diaz într-unul dintre rolurile principale.

În carte, ca şi în film, soţia şi amanta unui bărbat descoperă una de existenţa celeilalte şi se aliază cu o a treia femeie mult mai tânără, care are şi ea o aventură cu b[rbatul, pentru a se răzbuna pe el.

În roman, femeile sunt italience şi acţiunea are loc în Italia, în timp ce în film povestea are loc în Statele Unite ale Americii.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, mai multe scene din film seamănă foarte mult cu cele din carte, cum ar fi cea în care cele trei femei ţin un toast pentru a celebra răzbunarea şi cea a unei femei care ascultă o conversaţie telefonică din spatele unei uşi.

Limiti a precizat că, în 2007, a realizat un scenariu, în limba engleză, bazat pe roman, pe care l-a prezentat mai multor producători americani, mexicani şi spanioli.

Scriitorul nu a cerut despăgubiri.