Studiu. Doar 60% dintre bolnavii COVID-19 vindecați dezvoltă anticorpi

Studiu. Doar 60% dintre bolnavii COVID-19 vindecați dezvoltă anticorpi

Un test de laborator dezvoltat de un grup de studiu de la Institutul de Medicină Fiziopatologie și Alergologie „MedUni” din Viena poate stabili dacă pacienții cu COVID-19 dezvoltă anticorpi de protecție după vindecare, anunţă technologynetworks.com.

Oamenii de știință de la MedUni au descoperit că doar aproximativ 60% dintre pacienții vindecaţi de COVID-19 dezvoltă anticorpi de protecție. Rezultatele au fost publicate recent în revista principală „Alergie”.

Primul test relevant pentru anticorpi

„Rezultatul pozitiv este că avem acum un test care poate identifica anticorpi și arăta dacă persoanele care au fost deja infectate au imunitate protectoare sau nu”, au transmis cercetătorii MedUni, conduşi de prof. Rudolf Valenta.

Cu ajutorul noului test oamenii de ştiinţă au fost capabili să arate, în premieră, că unii anticorpi chiar „aistă” virusul prin mărirea acestuia în celulele gazdei. Din studiile de până acum s-a stabilit că anticorpii inhibă receptorii ACE2 ai coronavirusului, care apare predominant în tractul respirator și în alte organe infestate.

Principala ţintă imunitară priveşte receptorii SARS-CoV-2

Echipa de cercetare a descoperit, de asemenea, că anumite imunocomplexe au o rată mai mare de inhibare a acestori receptori ai SARS-CoV2, responsabili de viteza de infectare a celulelor.

„Acesta este primul studiu care a arătat o legătură crescută între receptorii coronavirusului şi anticorpii dezvoltaţi de gazdă „, a explicat cercetătorul principal Rudolf Valenta.

Acum sunt însă necesare cercetări suplimentare pentru a afla exact ce înseamnă acest lucru în ceea ce privește imunitatea dar și pentru dezvoltarea vaccinului mult aşteptat.

Imunitatea maselor, mai mare decât se credea

Noile cercetări efectuate de Karolinska Institutet și Karolinska University Hospital arată că multe persoane cu forme ușoare de COVID-19 sau asimptomatice au format așa-numita imunitate mediată de celulele T la noul coronavirus, chiar dacă nu au fost testate pozitiv la anticorpi. Potrivit cercetătorilor, acest lucru înseamnă că imunitatea maselor este probabil mai mare decât sugerează testele de anticorpi, scrie medicalxpress.com.

Şi în Anglia s-a constatat că aproximativ 6% din populație – adică 3,4 milioane de oameni -ar fi fost infectați cu coronavirus, conform rezultatelor unui studiu care a testat nivelul de anticorpi al unor voluntari din toată țara

Imunitatea ar duratrei luni

Persoanele care au contractatCOVID-19, dar au rămas fără simptome după trecerea perioadei inițiale de carantină, sunt imune până la trei luni, conform informațiilor oferite de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“