Studiu: Cafeaua poate preveni obezitatea, menținând o stare bună a sănătății ficatului

Studiu: Cafeaua poate preveni obezitatea, menținând o stare bună a sănătății ficatului

Cercetătorii de la University of Georgia, Statele Unite, au elaborat un studiu conform căruia cafeaua poate preveni obezitatea, datorită acidului clorogenic pe care îl conține și care ajuta la combaterea unora dintre consecinţele creşterii în greutate, relatează dailymail.co.uk.

Specialiștii au descoperit că acidul clorogenic, care se găseşte în cafea, a redus semnificativ rezistenţa la insulină şi acumularea de grăsimi în ficatul şoarecilor hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi.

În urma investigațiilor, savanții au descoperit că acidul clorogenic a fost eficient nu numai în prevenirea creşterii în greutate, ci a ajutat şi la menţinerea unui nivel normal al glicemiei şi a unei stări bune a sănătăţii ficatului.

„Studii anterioare au arătat că printre beneficiile consumului de cafea se numără scăderea riscului de instalare a unor boli cronice ca diabetul de tip II şi afecţiunile cardiovasculare. Cercetarea noastră merge mai departe, căutând să identifice beneficiile asociate acestui compus chimic (acid clorogenic, n.r.) care se găseşte din abundenţă în cafea, dar şi în fructe şi legume ca merele, perele, roşiile şi coacăzele”, a declarat Yongjie Ma, de la University of Georgia.

Cercetătorii spun însă că acidul clorogenic nu este un tratament pentru obezitate. O dietă sănătoasă şi un program de exerciţii fizice rămân cea mai bună metodă de a reduce riscurile asociate obezităţii.

Tags: