Studiu: Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Restul n-au dobândit imunitate și sunt predispuși să se reinfecteze

Studiu: Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Restul n-au dobândit imunitate și sunt predispuși să se reinfecteze
sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de infecția cu COVID-19, au dezvoltatanticorpi împotriva virusului, potrivit unui studiu alGertner Institute.

Acest lucruînseamnă că un procent de 20% din persoanele care au fost asimptomatice sau au avut formeușoare,ar putea săse reinfecteze.

Persoanele care trăiesc în comunități mari, mai predispuse la infectare

Cercetarea a scos la iveală și faptul că persoanele care provin din familii mai mari sunt mai predispuse să contracteze virusul. Într-familiile deopt persoane sau mai mult,cu cel puțin un pacient verificat, 11,2% dintre membri aveau anticorpi, ceea ce înseamnă că au contractat virusul. Numărul în familiile mai mici a fost de numai 7,9%, potrivit jpost.com.
Acest lucru s-a dovedit adevărat și pentru cei care locuiesc în clădiri și comunitățimari. Sondajul a arătat că persoanele care locuiau în aceeașibloccu cineva cu coronavirus erau mai susceptibile de a contracta boala decât cineva care nu.10,2% dintre persoanele din clădirile cu un pacient verificat aveau anticorpi față de 7,2% din populația când a fost realizată această parte a studiului.

Cercetarea s-a bazat pe un sondaj serologic efectuat între iunie și august, pe populația orașului Bnei Brak, din Israel, adică celcare avea unadintre cele mai mari rate de infectare din țară.
Sondajul a constatat, de asemenea, că numărul persoanelor care au aveauanticorpii a crescut odată cu numărul pacienților bolnavi, considerat neproporțional. În iunie, 2% din populația Bnei Brak a fosttestată pozitiv și 6,3% au avut anticorpi. În iulie 4,1% au fostpozitivi și 6,4% au avut anticorpi, iar în august 5,6% au fost pozitivi și 13,8% au avut anticorpi. În medie, la momentul încheierii cercetării, se credea că aproximativ 9% din populația Bnei Brak avea imunitate la coronavirus.