Studiu: Nivelul mării ar putea crește cu șapte metri în următorii 2000 de ani, ducând la dispariția a 1.500 de orașe

Studiu: Nivelul mării ar putea crește cu șapte metri în următorii 2000 de ani, ducând la dispariția a 1.500 de orașe
Potrivit unui studiu realizat recent, nivelul mării ar putea crește cu până la șapte metri în următorii 2000 de ani, dacă americanii nu vor reduce emisiile poluante până în 2100, relatează Business...

Potrivit unui studiu realizat recent, nivelul mării ar putea crește cu până la șapte metri în următorii 2000 de ani, dacă americanii nu vor reduce emisiile poluante până în 2100, relatează Business Insider.

Efectul acestor emisii va fi unul devastator epntru aproape 1.500 de orașe.

Deși eefectele creșterii nivelului mării nu vor fi vizibile imediat, emisiile de gaze tot mai mari fac ca aceste efecte să fie din ce în ce mai pregnante.

Studiul arată că u  număr de 1.429 de orașe din Statele Unite, situate pe coasta oceanului, vor dispărea, dacă nu se va face nimic pentru diminuarea problemei până în 2100.
 
Teoria este suținută și de o adaliză adițională realizată de Benjamin Strauss de la Climate Central.

Trendul curent în emisiile de carbon va implica cel mai probabil o eventuală degradare puternică sau chiar pierdere a mai multor orașe situate pe coastă, din întreaga lume”, a precizat Strauss.

Tags:
Ultima oră
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)