Studiu: Spălarea hainelor la temperaturi mici poate duce la probleme grave de sănătate

Studiu: Spălarea hainelor la temperaturi mici poate duce la probleme grave de sănătate
Spălarea hainelor la temperaturi mici poate duce la probleme serioase de sănătate, relevă un nou studiu. Potrivit Daily Mail, cercetătorii au arătat că, deși pot ave aun parfum plăcut, rufele pot fi pline de...

Spălarea hainelor la temperaturi mici poate duce la probleme serioase de sănătate, relevă un nou studiu. Potrivit Daily Mail, cercetătorii au arătat că, deși pot ave aun parfum plăcut, rufele pot fi pline de bacterii extrem de periculoase.

Astfel, spălarea hainelor la temperaturi scăzute rerpezintă o modalitate de răspândire a bacteriilor.

„Oamenii cred că procesul normal de spălare duce la haine curate, însă asta nu este întotdeauna adevărat din punct de vedere igienic”, a explicat un expert în probleme de igienă.

„Trend-ul de reducere a temperaturii apei și folosirea unor detergenți mai slabi a afectat eficacitatea procesului de spălare a hainelor”, a mai spus el.

Potrivit oamenilor de știință, cele mai periculoase articole de îmbrăcăminte și care pot conține cele mai multe bacterii sunt cele care vin în contact direct cu corpul, precum lenjeria intimă, prosoapele sau lenjeria de pat.

Tags: