Studiu: Vaccinul anti-COVID Novavax are o eficienţă de peste 90%, inclusiv împotriva noilor tulpini

Studiu: Vaccinul anti-COVID Novavax are o eficienţă de peste 90%, inclusiv împotriva noilor tulpini
Foto: Hepta - DPA Images / Carlos Guzman

Compania Novavax a anunțatluni că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficacitate de peste 90% şi că asigură protecţie împotriva unor variante SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizatîn Statele Unite şi Mexic, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Novavax anunță că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficacitate de peste 90%

Studiul Novavax a fost realizat pe 30.000 de persoane în vârstă de peste 18 ani în Statele Unite şi Mexic

Vaccinul ”a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe ale bolii şi de 90,4% per ansamblu”, anunță Novavax.

Vaccinul se administrează în două doze şi are o eficienţă generală de 90%, iar date preliminare arată că este sigur, precizează compania.

De asemenea, compania își doreștesă ceară autorizarea vaccinului în Statele Unite, Europa şi în alte părţi până la sfârşitul lui septembrie şi că urmează să fie capabilă să producă până la 100 de milioane de doze pe lună până atunci.

Vaccinul utilizează o tehnologie cu totul diferită faţă de celelalte vaccinuri aflate în uz, dintre care unele transmit instrucţiuni corpului pentru ca acesta să producă proieina spike.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”