SUA: Curtea Supremă a declarat ilegală legea texană cu privire la avorturi

SUA: Curtea Supremă a declarat ilegală legea texană cu privire la avorturi
foto: unica.ro

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a declarat ilegală legea texană din 2013 cu privire la reglementarea siguranței clinicilor de avort pe motiv că o povară inutilă pe dreptul femeilor de a face avort, arată catholicnewsagency.com.

Cazul a provocat două reglementări din Texas cu privire la clinicile de avort: persoanele care se ocupau de avorturi trebuiau să aibă privilegii recunoscute la un spital local în cazul în care ar fi intervenit o urgență la clinica lor, iar instituțiile medicale trebuiau să îndeplinească stardardele unor centre de chirurgie ambulatorii. Aceștia trebuiau să aibă o sanitație corespunzătoare, personal și experți medicali la îndemână, cu scopul de a se ocupa de urgențele medicale.

Legea a fost trecută sub spravegherea scandalului lui Kermit Gosnell. Gosnell, un bărbat care se ocupa de avorturi din Philadelphia, a fost condamnat în luna mai a anului 2013 la trei capete de acuzare pentru ucidere a bebelușilor născuți vii care au fost omorâți la clinica sa și a fost acuzat de omor involuntar după ce o femeie a murit din cauza unei supradoze de anestezie la clinica sa.

Un raport de 300 de pagini al juriului a expus practicile sale îngrozitoare. Bebelușilor care erau născuți vii le era ruptă măduva spinării, erau pete de sânge peste tot, iar clinica mirosea a urină. Echipamentul medical era rupt sau folosit și refolosit fără a fi curățat. Bebelușii morți erau lăsați în borcane, iar staff-ul medical nu avea experiență sau expertiză.

Reglementările din Texas, potrivit spuselor adepților, au fost în interesul siguranței femeilor și aveau ca scop prevenirea altui caz asemănător cazului Gosnell.