SUA: În premieră, publicația Foreign Policy rupe tradiția și își declară susținerea față de un candidat la prezidențiale

SUA: În premieră, publicația Foreign Policy rupe tradiția și își declară susținerea față de un candidat la prezidențiale
foto:www.nbcnews.com

Revista Foreign Policy a încălcat tradiția, declarându-și susținerea față de un candidat la alegerile prezidențiale din Statele Unite. Publicația a anunțat că o va susține pe Hillary Clinton, catalogându-le pe Trump drept „cel mai rău candidat al unui partid mare” din istoria americană.

Aparent, miliardarul și-a demonstrat repetat ignoranța față de fapte de bază în relațiile internaționale și este lipsit de diplomație. Foreign Policy îi reproșează lui Trump că vorbește cu aroganță despre armele nucleare și că l-a catalogat pe Putin drept „un tiran și un pericol public”.

Pe de altă parte, revista laudă calitățile fostului Secretar de Stat, Hillary Clinton, pe care o consideră pregătită să conducă Statele Unite, informează Libertatea.

„Dacă va fi aleasă prima președintă a acestei țări, acest lucru nu va fi doar istoric (…) ci va îndepărta o mare amenințare la adresa Statelor Unite: perspectiva grotescă și profund îngrijorătoare a unei președinții Donald Trump”.

Nu doar Foreign Policy a rupt tradiția pentru a susține un candidat, ci și USA Today și prestigiosul The New York Times.

Urmăriți B1TV.ro și pe