SUA: Proprietarii de autoturisme Toyota dau în judecată compania pentru pierderi economice

SUA: Proprietarii de autoturisme Toyota dau în judecată compania pentru pierderi economice
Proprietarii de autoturisme Toyoto din Statele Unite intenţionează să depună plângeri împotriva producătorilor maşinii, pe motiv că au cauzat scăderea valorii autovehiculelor, potrivit unui judecător federal,...

Proprietarii de autoturisme Toyoto din Statele Unite intenţionează să depună plângeri împotriva producătorilor maşinii, pe motiv că au cauzat scăderea valorii autovehiculelor, potrivit unui judecător federal, scrie BBC.

Şoferii se plâng că au suferit pierderi materiale din cauza faptului că Toyota nu a dezvăluit sau reparat defectele care le-au făcut maşinile să accelereze brusc.

Reprezentanţii Toyota au depus o contestaţie pentru a fi scutiţi de procese, dar judecătorii au respins cererea, permiţând plângerilor să meargă mai departe.

În 2009, Toyota a început să recheme milioane de autoturisme din SUA.

„Luând aceste presupuneri ca fii adevărate, reiese faptul că au dus la pierderi economice. Un vehicul cu un defect valorează mai puţin decât unul fără niciun defect”, a scris judecătorul James Selna din Santa Ana, California.

Conducerea Toyota susţine că nu există nicio dovadă în acest sens.

„Toyota este încrezătoare că nu există niciun defect în sistemul de control electronic.”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, Celeste Migliore, într-un comunicat.

Toyota a început să recheme maşini în service din întreaga lume, în septembrie 2009, din cauza unor probleme la pedala de acceleraţie. Ulterior, în ianuarie 2010, alte maşini au fost rechemate la revizii din cauza pedalelor de acceleraţie „lipicioase”.

Tags:
Ultima oră
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov