SUA, sancțiuni împotriva a 17 oficiali saudiți în cazul morții jurnalistului Jamal Khashoggi

SUA, sancțiuni împotriva a 17 oficiali saudiți în cazul morții jurnalistului Jamal Khashoggi

SUA au anunțat sancțiuni împotriva a 17 oficialii saudiți în legătură cu moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, în timp ce Casa Albă încearcă să atenueze revolta internațională asupra uciderii sale, păstrând în același timp relația cu un aliat-cheie în Orientul Mijlociu.

Anunțul a fost făcut la doar câteva ore după ce Arabia Saudită a acuzat 11 persoane pentru crimă.

Printre oficialii sancționați de către SUA este Saud al-Qahtani, fost consilier senior al căpitanului Mohammed bin Salman.

Sancțiunile, care vor limita accesul la sistemul financiar american și vor îngheța activele oficialilor, au apărut la scurt timp după ce administrația Trump a anunțat planurile de a pune capăt zborurilor de alimentare cu combustibil pentru coaliția condusă de Saudi, luptând împotriva rebelilor Houthi din Yemen, scrie bloomberg.com.

Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)