CORONAVIRUS | SUA suspendă emiterea de vize în aproape toate țările

CORONAVIRUS | SUA suspendă emiterea de vize în aproape toate țările
foto: Pixabay

Departamentul de Stat american a anunțat că SUA suspendă emiterea de vize în majoritatea ţărilor lumii, în contextul crizei generate de noulcoronavirus, notează Reuters.

Cu toate acestea, nu au fost precizate mai exact țările vizate, nici numărul acestora.

Mai mult decât atât,Donald Trumpa anunțat că va mai invoca o lege, ce le va permite autoritățilorSUAsă îi întoarcă din drum pe migranții ce încearcă să treacă ilegal frontiera sudică a țării. Totuși, spune el, frontiera nu va fi închisă.

Polemica legată de proveniența virusului a determinat apariția unor tensiuni mai ales întreWashingtonşiBeijing.

Trei reporteri de la americani au fost expulzaţi, la sfârşitul lui februarie, fiind astfel cea mai drastică măsură luată vreodată de autorităţile chineze contra jurnaliștilor străini.

Diplomația chineză a argumentat că totul este doar un răspuns la decizia „scandaloasă” aWashingtonului de a reduce substanțial numărul chinezilor care primesc autorizaţie de a lucra pentru cinci grupuri media în Statele Unite.

Donald Trumpa declarat recent că virusul „A venit dinChina. Cred că este o formulă foarte exactă”, fapt întărit și de şeful diplomaţiei americane, care vorbește constant despre „virusul chinez” sau „virusul dinWuhan„.

„Suntem foarte indignaţi”, a fost reacția Chinei, printr-un purtător de cuvânt al Ministerului al Afacerilor externe, vâzând astfel „o stigmatizare” a ţării sale, fără rezultate ştiinţifice definitive și oficiale referitoare la originea virusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe