SUA transmite Israelului să respecte principiile democratice

SUA transmite Israelului să respecte principiile democratice
Foto: Hepta - DPA Images / Lenin Nolly

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a transmis recent că SUA se va opune înființării de către noul guvern israelian condus de Benjamin Netanyahu a unor noi colonii în Cisiordania ocupată.

Tel Aviv-ului i s-a transmis pe această cale să respecte ”principiile democratice fundamentale”, făcând trimitere la ”drepturile persoanelor LGBTQ”, după ce Benjamin Netanyahu a preluat un nou mandat pentru formarea guvernului israelian în urma alegerilor anticipate de la 1 noiembrie.

Blocul său de dreapta a reuşit să formeze o majoritate împreună cu formaţiuni radicale ultra-religioase şi extremă-dreapta.

Blinken: „”vom judeca guvernul (israelian) pe baza politicilor sale”

”Vom continua de asemenea să ne opunem fără echivoc oricărei acţiuni care pune în pericol soluţia a două state, mai ales extinderea coloniilor, măsuri în vederea anexării Cisiordaniei, perturbarea statu quo-ului istoric al locurilor sfinte, demolările şi expulzările, precum şi incitarea la violenţă”, a indicat şeful diplomaţiei americane, într-o intervenţie în cadrul grupului progresist american pro-Israel J Street, relatează AFP, citat de Calea Europeană.

Antony Blinken l-a felicitat pe premierul Netanyahu, ale cărui relaţii cu SUA au fost deseori tensionate în precedentele sale mandate.

Vom judeca guvernul (israelian) pe baza politicilor sale şi nu pe cea a personalităţilor individuale”, a subliniat oficialul american.

Blinken a menţionat că administraţia preşedintelui american Joe Biden va lucra ”fără răgaz” pentru a menţine un ”orizont de aşteptare” în vederea creării unui stat palestinian.

Urmăriți B1TV.ro și pe