Submarinul argentinian, dispărut în urmă cu un an, a fost găsit (VIDEO)

Submarinul argentinian, dispărut în urmă cu un an, a fost găsit (VIDEO)

Descoperire senzaţională în apele Oceanului Atlantic. Submarinul San Juan al Forţelor Navale argentiniene, dispărut cu un an în urmă, a fost găsit pe fundul oceanului.

Nava a dispărut anul trecut, pe 15 noiembrie. A fost lansată o amplă operaţiune internaţională de căutare, dar speranţele de a mai găsi supravieţuitori scădeau de la o zi la alta.

După două săptămâni de căutări, deoarece şansele ca să mai existe supravieţuitori erau nule, amploarea operaţiunii a fost redusă considerabil.

Cu toate acestea, căutările au continuat, după ce familiile echipajului dispărut au făcut presiuni asupra guvernului de la Buenos Aires, în luna ianuarie, să ofere o recompensă de aproape 5 milioane de dolari pentru orice informaţie care ar putea duce la găsirea navei.

O firmă nord-americană angajată în operaţiunile de căutare era gata să renunţe când, brusc, a găsit un obiect neindentificat pe fundul oceanului, la adâncimea de 800 de metri. Inspecţia cu un minisubmarin manevrat prin telecomandă a permis identitificarea cu certitudine a epavei submarinului San Juan.

Construit pe şantierul naval german Emden în anul 1983, submarinul a fost modernizat în 2013 în Argentina, însă, potrivit echipei care anchetează dispariţia, nava avea mai multe deficienţe.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.