Suedia, record de infecții cu SARS-CoV-2 în 24 de ore: 1.980 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în ultima zi, iar alte 9 au decedat

Suedia, record de infecții cu SARS-CoV-2 în 24 de ore: 1.980 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în ultima zi, iar alte 9 au decedat

Suedia, țara care nu s-a conformat regulilor de restricție anti-Covid din Europa, anunță, miercuri, un număr cel mai mare număr de infecții cu coronavirusul înregistrate în 24 de ore de la izbucnirea pandemiei în țara scandinavă, transmite Reuters.

Suedia, număr record de cazuri Covid-19

Agenția de Sănătate Publică suedeză a anunțat că a înregistrat 1.980 de noi contagieri cu coronavirusul, un număr record în țara loc. În afară de aceste noi infectări, au existat și 9 decese în ultima zi. Numărul total al morților din cauza coronavirusului ajungând la 5.927, mai mic decât bilanțul deceselor din România.

Suedia, singura țară care nu a implementat restricții stricte pentru a combate noul coronavirus

Chiar și în acest context, autoritățile suedeze fac, din nou, notă discordantă în ceea ce privește măsurile restrictive anti-Covid 19. Guvernul de la Stockholm a anunțat joia trecută că persoanelor vârstnice din această țară nu li se va mai recomanda să se autoizoleze. Potrivit acestora, mare parte din populație este deja imunizată, iar izolarea are efecte grave asupra sănătății mintale, transmiteReuters.

Deciza Suediei vine în timp ce restul Europei reintroduce restricții pentru a face față recrudescențeicoronavirusului.

Agenția de Sănătate Publică a Suediei afirmă însă că nu vede dovezi privind un al doilea val al pandemiei în această țară. Acest lucru se datorează și faptului căSuedianu a impus niciodată carantina, ci a făcut doar recomandări populației. Și, deși la un moment dat rata decesului era mai mare ca in țările în care toată lumea stătea izolată la domiciu, rata imunizării înSuediaeste acum mult mai mare ca în restul Europei.

Alexandru Rafila: România ar trebui să adopte modelul suedez

Alexandru Rafila, președinteleSocietățiiRomâne deMicrobiologiea declarat căRomânia ar trebui să adopte modelul suedez, cu reguli relaxate în ceea ce privește pandemia deCOVID-19, deoareceacolo se înregistrează cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană, iar cetățenii respectă măsurile de siguranță fără a le fi impuse.

„Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. ÎnSuediaacum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație. Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte foarte mare. Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult. (…) Un lockdown total este o măsură foarte împovorătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case”, a declaratAlexandru Rafilala România TV.