Superbogații planetei și-au dublat averile în timpul COVID. Cum arată cifrele pentru Bill Gates și Elon Musk

Superbogații planetei și-au dublat averile în timpul COVID. Cum arată cifrele pentru Bill Gates și Elon Musk
Bill Gates, fondator Microsoft

Criza COVID-19 a determinat probleme financiare în rândul oamenilor de rând, însă pentru marii afaceriști a reprezentat o mare oportunitate. Astfel, cei săraci au devenit și mai săraci, iar cei mai bogați, și mai bogați.

Printre superbogații care au profitat din plin de pandemie se numără Bill Gates. Fondatorul Microsoft, implicat inclusiv în afaceri cu domeniu de activitate în zona farmaceutică, a bifat o creștere a averii cu 30%.

În prezent, cei mai bogați 10 oameni din lume, potrivit topului Forbes, sunt: Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault și familia, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Serghei Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer și Warren Buffet.

Averea însumată a superbogaților lumii, din top 10 Forbes, a crescut de la 700 de miliarde de dolari în martie 2020, la 1,5 trilioane de dolari în noiembrie 2021.

Ce avere are Bill Gates în 2022

Averea lui Bill Gates în 2022 se ridică la aproximativ 134 miliarde de dolari. Potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg, averea netă a celui mai bogat om de pe planetă, Elon Musk, este de 277 miliarde de dolari.

În medie, averea fiecărui superbogat al lumii a crescut cu 70% în timpul crizei COVID.

„Dacă luăm averile miliardarilor la mijlocul lunii februarie 2020 (în loc de martie 2020, n.r.), estimările noastre indică o creștere a bogăției celor mai înstăriți 10 oameni cu aproximativ 70%, care reprezintă, totuși, o creștere-record, fără precedent”, a transmis petnru BBC Max Lawson, unul dintre autorii raportului Oxfam.

Urmăriți B1TV.ro și pe