Suspiciune de fraudă masivă în Sectorul 5, unde Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul ”Colectiv”, pretinde că a câștigat. Cristian Băcanu (PNL): Vom solicita renumărarea voturilor

Suspiciune de fraudă masivă în Sectorul 5, unde Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul ”Colectiv”, pretinde că a câștigat. Cristian Băcanu (PNL): Vom solicita renumărarea voturilor
Foto: Facebook PNL Sector 5

Cristian Băcanu, candidatul PNL susținut și de USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, a anunțat că are dovezi ce demonstrează acte de fraudă la alegerile locale de duminică.

Liberalul susține că la o secție au fost furate 90 de voturi de la consiliul local, în defavoarea PNL. În opinia sa, dat fiind că frauda este atât de mare la o singură secție, se poate pune problema unui proces de fraudare a scrutinului mai amplu la nivelul sectorului: „Este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului”.

„Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat.

În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului.

Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a scris Băcanu, pe Facebook.

Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”, s-a lăudat că el a câștigat Primăria Sectorului 5. El a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare.

Condamnarea în primă instanță primită în dosarul incendiului de la Colectivnu l-a oprit peCristian Popescu Piedonedin a-și face campanie electorală cu mesajul „Ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”.

Primul termen al apelului în dosarul ”Colectiv” va avea loc pe 30 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe