Suspiciunile de coronavirus au fost INFIRMATE în cazul celor doi români din Italia și Spania

Suspiciunile de coronavirus au fost INFIRMATE în cazul celor doi români din Italia și Spania
Foto: pixabay.com

Cetăţeanul român care a intrat în contact cu doi turişti din China într-un hotel din Roma, Italia, nu este infectat cu noul virus, în aceeași situație fiind și românul din Spania.

„Angajatul român care locuieşte în Tivoli a fost transferat din raţiuni de precauţie la Institutul Spallanzani; după efectuarea analizelor şi protocoalelor, rezultatul a fost negativ privind coronavirusul”, a anunțat Direcţia de Sănătate Publică din regiunea Lazio, Italia.

Instituția a mai precizat că românul nu a intrat deloc în contact cu cele două persoane infectate.

„Nu trebuie să existe alarmism, românul nu a intrat deloc în contact cu cei doi subiecţi care au virusul. Virusul se transmite doar prin contact direct strâns. Agenţia de Sănătate Publică din Roma a respectat procedurile operaţionale, iar pacientul a fost transferat în spital doar în scop de precauţie. Situaţia nu este preocupantă”, a mai transmis instituția, potrivit presei internaționale.

De asemenea, suspiciunile au fost infirmate și în cazul românului din Spania.

Reamintim că, noul coronavirus din China a provocat moartea a 259 de persoane din țara asiatică, potrivit celor mai recente date. În total, la nivel mondial, sunt confirmate peste 11.300 de cazuri de infectare, în 22 de state. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe