Sute de mii de japonezi cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: „Problema este de a şti cui dăm prioritate: vieţii sau unui eveniment”

Sute de mii de japonezi cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: Problema este de a şti cui dăm prioritate: vieţii sau unui eveniment
sursa foto: hepta / DPA Images / Rodrigo Reyes Marin

O petiţie pentru anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din perioada 23 iulie – 8 august a fost semnată de 350.000 de japonezi.

Prin această petiţie se cere guvernatoarei oraşului Tokyo, Yuriko Koike, să ceară Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să anuleze JO. CIO are dreptul de a lua decizia de a anula sau nu JO, dar Tokyo, în calitate de oraş gazddp, ar trebui să ceară imediat CIO anularea competiţiei, consideră inițiatorii demersului.

Petiţia online numită „Anulaţi Jocurile Olimpice pentru a ne proteja vieţile” a fost lansată la începutul lunii mai de Kenji Utsunomiya, avocat şi fost candidat la postul de guvernator al oraşului Tokyo, scrie news.ro.

Potrivit acestuia, viteza cu care s-au strâns aceste semnături arată că japonezii se opun organizării JO. „Problema este de a şti cui dăm prioritate: vieţii sau unui eveniment”, a declarat Utsunomiya.

Ultima oră