Sute de păsări din specii protejate vânate în România, confiscate pe aeroportul din Munchen

Sute de păsări din specii protejate vânate în România, confiscate pe aeroportul din Munchen

Aproximativ 200 de păsări din specii protejate vânate în România, ciocârlii şi fâse de luncă, au fost găsite în bagajele unui cetăţean italian, pe aeroportul din Munchen.

Cetăţeanul italian de 65 de ani, le-a spus autorităţilor germane că duce păsările în Italia, unde urma să le consume cu familia, relatează publicația germană The Local.

Bărbatul a declarat că este vânător amator şi că vine din România, unde a vânat păsările.

„Nu am mai avut un astfel de caz din anul 2006, când un bărbat a încercat să intre în Germania cu 2.000 de păsări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului vamal din Munchen.

Dat fiind faptul că păsările sălbatice sunt protejate de legislația Uniunii Europene, cele 200 de păsări au fost confiscate de autoritățile germane.

Vânătorul italian ar putea plăti o amendă de 1.000 de euro.

Tags:
Ultima oră
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)